Turisme Cultural

Visiteu el Museu Cerdà

Museu Cerdà

EXPOSICIÓ PERMANENT “La casa Cerdana”

Recreació d’un típic mas Cerdà. Podreu veure com era l’estil de vida de les famílies rurals cerdanes dels s. XIX i XX. Visitareu els seus principals espais, on es desenvolupaven tant les activitats familiars, com laborals (l’era, el badiu i els pallers, entre d’altres). Apreciareu els materials constructius de l’època i la seva evolució.

EXPOSICIÓ PERMANENT “CONVENTUS”

Exposició permanent dedicada als convents medievals de Puigcerdà i Convent de Clausura de Puigcerdà (actual Museu Cerdà)

L’espai, ubicat a la planta -1, s’ha dividit  en tres subespais i presenta dues temàtiques principals:

La primera mostra l’important rol jugat pels principals monestirs de Puigcerdà (sobretot el dels dominics i el dels franciscans), els quals tenen un origen medieval, que perduraren fins a la desamortització de Mendizábal o poc després (1835-1840).

La segona mostra l’evolució d’un edifici i d’uns espais originàriament destinats a convent de clausura (emmarcat en el context social i geogràfic de l’època) i la vida de recolliment i sacrifici extrem duta a terme per la comunitat de monges, així com la seva relació amb la població puigcerdanenca i cerdana del moment.

EXPOSICIONS TEMPORALS

El Museu Cerdà  disposa de dos antigues galeries del convent que es destinen per acollir les exposicions temporals (itinerants o regulars) durant l’any.

Feu clic aquí per informació addicional

Català CA English EN Français FR Español ES